USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KAP’TAN KALBE 2 İFTAR SOFRASI

KAP’TAN KALBE 2 İFTAR SOFRASI
14-04-2021 10:29
Google News

 

Tokat İl Müftülüğü tarafından ramazan ayı kapsamında yapılacak faaliyetleri Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu anlattı. Pamuklu ihtiyaç sahibi aileler ile yardımseverler arasında bir köprü oluşturacaklarını kaydederken, pandeminin etkisiyle şekillenen Müftülük hizmetlerinden de bahsetti.

 

Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu ramazan ayı ile ilgili yaptığı açıklamanın başında, “Öncelikle bizleri evveli rahmet,tası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hatemün Nebiyyin Peygamberimiz Hz.Muhammed’e (s.a.v) sınırsız salât-ü selam olsun” diyerek selamlamada bulundu.

ORUÇ NEFSİN TERBİYECİSİDİR

Müftü Pamuklu daha sonra ilk iftar heyecanını geride bıraktıklarını anımsatarak, “Hep birlikte bir Ramazan ayına daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Dün, Ramazan ayının ilkucunu tutmaya başladık. Ramazan ayı birçok iyilikleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir aydır. Ramazan ayı bir yönüyle Kur’an ayı, diğer bir yönüyle de nefsin terbiyesi içinuç ayıdır. Bu ayda Kur’an-ı Kerim’i çok okumalı ve onun insanlığa sunmuş olduğu evrensel mesajı tefekkür ve tedebbür çizgisi içerisinde anlamak için gayret göstermeli ve aynı zamanda hayatımıza da yön vermeliyiz” dedi.

RAMAZAN SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA AYIDIR

Bu mübarek ayın faziletlerini ve ona yakışır faaliyetleri dile getiren Müftü Pamuklu, “Ramazan ayı, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bulunduğu sabır ve rahmet ayı olduğu gibi aynı zamanda fakirlerin doyurulduğu ve giydirildiği, yoksulların himaye edildiği, dul ve yetimlere kol kanat gerildiği, bireysel ve toplumsal manada nice iyiliklerin ve güzelliklerin yaşandığı bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Çünkü Ramazan ayı, kişinin içinde bulunduğu nimetlerin ve imkânların farkına varması için en uygun bir zaman dilimidir. Böylece insan elinde bulunan nimetlerden dolayı şükreder ve imkânı olmayan kardeşleriyle paylaşmayı da öğrenerek iyiliklerin artmasına sebep olur” şeklinde konuştu.

SALGIN SÜRECİNDE MÜFTÜLÜĞÜN RAMAZAN HİZMETLERİ

Pandeminin gölgesinde geçecek olan ramazan ayı ile ilgili müftülük faaliyetlerini dile getiren Müftü Pamuklu, “Yüce Dinimiz İslam insan sağlığına önem vermiş, dikkatsiz ve tedbirsiz davranarak tek bir

kişinin bile sağlığını tehlikeye atmayı kul hakkı ihlali olarak kabul etmiştir. Bu bağlamda korona virüs salgın tehlikesinin devam ettiği, vaka ve vefat sayılarının artış gösterdiği bugünlerde daha dikkatli olmaya ve İslam’ın bu hayati ilkesini gözetmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç bulunmaktadır.

Salgın hastalık tehlikesinin devam etmesi, Teravih Namazının uzun süre kapalı mekânda kalmayı gerektirmesi ve belirti göstermeyen vakaların varlığı gibi nedenlerden dolayı yapılan çok yönlü değerlendirmeler ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere Devlet’in ilgili kurumlarıyla yapılan çok yönlü istişareler neticesinde teravih namazlarının camilerde değil evlerde kılınmasına karar verildi.

Ramazan’a özel bir ibadet olan TERAVİH NAMAZI cemaatle evlerde kılınabilecek olup, bu durum söz konusu salgın şartlarında evlerde ailece güzel bir cemaat ve ibadettamının oluşturulmasına da vesile olacaktır.

Bu itibarla;

1- Cami ve Mescitlerde Teravih ve Vitir Namazları cemaatle kılınmayacak, Yatsı Namazının

son sünneti kılındıktan sonra TESBİHAT yapılarak vatandaşlarımıza teravih ve vitir namazlarını evlerinde kılmaları hususunda gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

2- Salgın nedeniyle açıklanan güncel tedbirler dikkate alınarak toplu iftar yemekleri verilmeyecektir.

3- Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu gün ve saatlerde, vatandaşlarımızın yürüme mesafesindeki cami ve mescitlerde cemaate iştiraki konusunda ilgili kurumların alacağı kararlar doğrultusunda hareket edilecektir.

4- Camilerimizde mukabele geleneğimiz imsakten sonra, öğle namazını müteakiben ve ikindiden önce olmak üzere cami görevlilerimizin belirleyecekleri vakitlerde cami din görevlilerimiz tarafından okunacaktır.

“KAP’TAN KALBE 2 İFTAR SOFRASI” PROJESİ

5- Bu sene salgın sebebiyle toplu iftarlar olmayacağından; Tokat Müftülüğü olarak TDV.

Aracılığıyla Kur’an Kursu hocalarımız, Din görevlisi İmam Hatip ve Müezzinlerimiz ve hayırsever halkımızın destekleriyle KAP’TAN KALBE 2 İFTAR SOFRASI Projesi kapsamında Mahallelerimizdeki hocalarımızın belirlemiş olduğu ihtiyaç sahibi mağdur ailelerimizden, her gün farklı mahallemizde 100 ailemize sıcak üç kap yemek dağıtılacak. Bu hizmetimizi günlük 3000 TL karşılığında hayırseverlerimizin desteğiyle onların iftar ikramı olarak sunmuş olacağız.

“30 RAMAZAN 30 MAHALLEDE EKMEĞİN TADI PAYLAŞMAKTIR” PROJESİ

6- Sıcak İFTAR YEMEKLERİ’nin yanında da; “30 Ramazan 30 Mahallede

Ekmeğin Tadı Paylaşmaktır” Projesi kapsamında 300 ekmek dağıtılacaktır. Bu

ikramı da bizzat Kur’an Kursu hocalarımız kendileri ikram edeceklerdir.

7- Salgın sebebiyle camilerimizde Ramazan mukabelelerini dinleyemeyecek hanımlar için her

Gün çevrimiçi olarak, K.Kursu hocalarımız tarafından saat 14.00’te mukabele okunacaktır. Takip etmek isteyen hanımefendiler teem linkdn takip edebilirler.

Bu programı da takip edemeyen hanımlarımız TRT DİYANET TV’nin ;

  1. Mukabele saati: 04.30
  2. Mukabele saati: 15.00
  3. Mukabele saati: 24.00 saatlerinde mukabeleleri takip edebilirler.

8- Ayrıca Ramazan ayı boyunca TRT DİYANET TV ekranlarından her gün canlı olarak yayınlanacak olan;

 02.30’ da BEREKET VAKTİ (Sahur programı)

 18.30’ da İFTARI BEKLERKEN (İftar programı)

 19.50’ de FATİH SAVAŞ’LA RAMAZAN SOFRASI Programını tüm halkımız gönül huzuru ile bir RAMAZAN geçirmek için izleyebilirler.

9- “Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin” sloganıyla T.D.VAKFI

Makbuzlarımızla vatandaşlarımızın fitre, fidye, sadaka, zekât ve diğer bağışlarına da talibiz.

Bu vesileyle şehrimizde insan sirkülâsyonunun yoğun olduğu 3 Yerde (Ali Paşa Camii,

Meydan Camii Ve Yeşilırmak Sahili Civarında) 16 Nisan -12 Mayıs tarihleri arasında TDV standları açmak suretiyle hizmeti ayaklarına götürerek Tokat halkımızın emanetlerini bekleyenlere ulaştıracağız.

10- Halkımızı dini konularda doğru ve sahih bilgi doğrultusunda her gün öğle namazları öncesinde Ali Paşa Camii’nden yapacağımız vaaz ve irşad programlarımızla da aydınlatmaya bayram sabahına kadar devam edeceğiz.

11- TDV tarafından ilimiz genelinde 2000 adet alışveriş çeki dağıtılacak.”

İyiliklerin ve güzelliklerin paylaşılarak çoğaltılması ve yaşatılması temennisiyle açıklamasını sonlandıran Müftü Pamuklu, “Mübarek Ramazan ayının başta Tokat’ımıza, milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa sıhhat, hayır, iyilik ve güzellik getirmesini ve hassaten etkisi altında olduğumuz salgın belasından kurtulmamıza vesile olmasını Cenab-ı Allah (cc)’tan niyaz ve temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45